donderdag 22 augustus 2013

Dartmouth

Tip: door op de naam achter 'locatie' hierboven te klikken, zie je in google maps waar onze boot ligt op het moment dat we dit bericht plaatsen.

Op de rivier de Orwell wachten we totdat de windcondities voldoende gunstig zijn om verder te trekken. We komen helemaal tot rust en genieten van de mooie omgeving.
Pin Mill

Thames Barge (in gebruik als charterschip)

Maandag vertrekken we. Er is weinig wind, maar meestal net voldoende om vooruit te komen.


We kruisen tussen de zandbanken door bij Ramsgate (erg handig zo’n elektronische kaart).


's Avonds komen we de ‘Noreen’ tegen, de Farrier 36 trimaran van Gary en Roos die ook in Lelystad Haven ligt. Ze zijn op de terugweg van hun vakantie in Ierland en maken onderstaande foto van ons.

© Gary
Voor Dover staan vaker vervelende golven, maar nu is het echt bar: korte (steile) en hoge golven die recht van voren komen. Met teveel bootsnelheid hebben we het gevoel dat we van de ene naar de andere golftop stuiteren, bij een lagere bootsnelheid maken we nauwelijks voortgang en ligt de boot voor ons gevoel alleen maar als een wild paard te steigeren. We proberen een middenweg te vinden en vangen de ergste klappen op door de boot op de golftop scherp weg te sturen. Het duurt voor ons gevoel eindeloos, maar uiteindelijk laten we de vervelende golven achter ons en kunnen we weer heerlijk zeilen. In lange slagen kruisen we langs de Engelse zuidkust in prachtig, rustig weer. Overdag in de zon, ’s nachts bijgelicht door de volle maan.Helaas wordt de wind steeds minder en op een gegeven moment drijven we zelfs op de stroom terug. Met tegenzin starten we de motor en tuffen we langzaam weer de goede kant op.


In het weekend wordt er veel wind verwacht in de Golf van Biskaje, en met deze lichte winden gaat het ons waarschijnlijk niet lukken om voor die tijd in Noord-Spanje te zijn. We hebben dus de tijd en besluiten naar Dartmouth te gaan.