vrijdag 6 september 2013

Rond Kaap Finistèrre

Tijdens ons vorig rondje hebben we ervaren dat de noordelijkste ria’s het leukst zijn, dus we nemen ruim de tijd om die te bezoeken. We genieten volop: aardige mensen, leuke dorpjes, 


Rede
vaak met hun eigen windmolenpark,
Corme
prachtige (anker)baaien,en iedere dag prachtig, warm weer. Helaas is het water te koud om lekker te zwemmen.


We liggen een nacht in de jachthaven van La Coruña (bij La Coruña zijn helaas geen goede plekken om te ankeren) en doen de was.


En zo belanden we opeens midden in het ‘vertrekkerswereldje’ (mensen die net als wij langere tijd met de boot rondreizen). Opvallend veel Finnen dit jaar. En daarnaast natuurlijk, zoals gewoonlijk, veel Noren, Denen, Fransen, Belgen, Engelsen en een enkele Duitser en Amerikaan. En natuurlijk weer veel Nederlanders.

La Coruña is een leuke stad.

Boulevard La Coruna
Het heeft een mooie oude stadskern met een groot centraal pleinen vele smalle straatjes die ’s avonds omgetoverd worden tot een groot terras.


We eten er heerlijk en genieten van de hordes mensen die in een schijnbaar eindeloze stoet aan ons tafeltje voorbijtrekken, vaak pronkend op hoge hakken en in een mooie zomerse, ietwat chique, outfit. 

De noordkust van Galicië is ook vanaf zee erg mooi.

Vuurtoren bij La Coruna (blijkbaar de oudste nog functionerende vuurtoren ter wereld)
Cabo Villano
Bosbranden zijn helaas een dagelijks terugkerend fenomeen.

Kaap Finisterre met bosbrand op de achtergrond
Langs de kust zeilen we vaak heerlijk. Maar soms is er te weinig wind met te veel golven waardoor de boot vervelende klappen maakt en er nauwelijks te zeilen valt. Gelukkig lukt het een groepje dolfijnen om ons wat op te vrolijken.


Kortom: de noordkust van Galicië is een ideale vakantiebestemming!